Prilba je tak aerodynamicky riešená, že mám oveľa menej (skoro žiadne) turbolencie a tiež menej vibrácii.
Má naviac slnečnú clonu, systém zatvárania štítu-plexi je na inej úrovni ako na predchádzajúcej prilbe, tam sa mi bežne mierne otvárala a fúkalo mi na nos a oči, na štít si viem namontovať aj pinlok. zatiaľ ho tam nemám.
Je oveľa tichšia, je ako keby uzavretá hermeticky od krku po začiatok uší a potom nad ušami až hore takže by ma už nemalo tlačiť na uši. Je tam predpríprava na hand-free sadu. Ventilovanie von a dnu je úplne iné (lepšie) ako na predchádzajúcej prilbe.
Ale čo je podstatné, je mi pohodlnejšia. Častokrát sa mi stávalo že ma mierne bolela hlava z vibrácií ku ktorým
dochádzalo vplyvom vetra a vyšších rýchlostí. Pociťoval som v hlave únavu i keď telo bolo ako "rybička".
Vo vysielačke som počul len do 100km/h lebo som počul jeden vreskot, hukot, piskot...
Takže hlavne preto aby bola hlava v pohode.... Uvidím, otestujem to o 2 týždne pri ceste na Krymský poloostrov.
Keby som to bral z hľadiska konfortu hlavy, samozrejme najideálnejšia voľba je prilba integrála, nejaká ľahučká,
tichá a pod. Ale každý typ prilby má svoje plusy a minúsy a potom je to o vkuse. Mne sa proste "šiltovky"
páčia...