| prilba | |
|
+16marecek Tolan vladom zbindo Easyrider kovo MILANM robob milo bruno75 Slavo bajker Zolike Lubenko lubo mode 20 posters |
|
Autor | Správa |
---|
marecek
Počet príspevkov : 591 Mesto : Bratislava
| Predmet: Re: prilba Po 31 marec 2014 - 9:57 | |
| no tolan mam ale vazne obavy ze ten pinlock co je nahradeny povrchovou upravou antifogu tak nebude vecny.. mylsim ze v polkde sezony ta prekvapi.. to bola jedina vec co sa mi na tej prilbe na vystave nepacilo.. mimochodom to odvetranie vo vnutri je lepsie nez mnoho konkurencnych prilieb.. vazne velke vzduchove medzery vnutorneho priestoru.. s tym budes isto spokojny
marek.. | |
|
| |
vladom
Počet príspevkov : 121 Mesto : PUCHOV
| Predmet: Re: prilba Po 31 marec 2014 - 10:00 | |
| Ono aj nove PINLOCKy na Nolanky (vratane N90) su so silikonovym okrajom a plexi nedoskriabu.
Dalsia vec co sa mi nepaci je hmotnost - ta je asi este vyssia ako u N90 - a aj na nej mi uz vadi.
Ale inac za tu cenu vyzera velmi schopne, a pinlock sa da od progripu kupit aj nalepovaci - keby bolo treba do tej AGV. | |
|
| |
Tolan
Počet príspevkov : 577 Mesto : Hlohovec
| Predmet: Re: prilba Po 31 marec 2014 - 10:53 | |
| Vahovo su uplne rovnake...ale mozem zvazit doma. Pinlok mozes mat aky chces doskriabe to aj tak...samozrejme som mal silikonovy. Hej nalepovaci sa da, ked bude treba dokupim. Zatial sa to javi tak, ze na skle sa robi iba taka jemna rosa namiesto hmly, takze zatial to funguje, uvidim dokedy.
este som zabudol jednu vytku pre AGV: po okrajoch uplne nedolieha tesnenie stitu, to bude zrejme aj zdroj toho piskania... | |
|
| |
Tibi
Počet príspevkov : 267 Mesto : Žilina
| Predmet: Re: prilba Po 7 apríl 2014 - 19:45 | |
| | |
|
| |
Tolan
| Predmet: Re: prilba Po 7 apríl 2014 - 21:36 | |
| za jednu C3 v dekore mam 3 slovom tri AGVcky ci nolanky | |
|
| |
Tibi
| Predmet: Re: prilba Po 7 apríl 2014 - 22:40 | |
| | |
|
| |
zbindo
Počet príspevkov : 11 Mesto : Nitra
| Predmet: Re: prilba St 9 apríl 2014 - 13:17 | |
| Ahojte, tak nakoniec som zvolil Nolan N104 Classic v striebornej farbe, v Styxe vo Vrábloch za 259€. Musím dať palec hore za ochotu a ústretovosť personálu v Styxe, lebo helmu som mohol vopred odskúšať na moto... .Sumarizácia po 500km - totálna spokojnosť. Super aerodynamika, hlavu mi už nápor vzduchu nepohadzuje zo strany na stranu ani pri jazde za autom, a s vyklopenou prednou časťou sa dá jazdiť aj mimo dedín. Dobre vymyslená slnečná clona, najprv som pindal nato že nie je dosť tmavá ale na druhej strane sa dá použiť aj za šera keď je prilba používaná ako Jetka. Absolvoval som v nej asi 70km v slušnom lejaku a ani náznak zahmlievania alebo prepúšťania vody. Čo sa týka hmotnosti - 1650g nie je až tak veľa oproti špičkovej C3 ktorá váži 1570g a cenovo je úplne inde. Podľa mňa je N104 aj docela tichá, ani po dlhšej jazde nie som ohučaný. Vetrák navrchu prilby pracuje super jediné mínus dávam za predný vetrák, ktorý neprivádza dostatočné množstvo vzduchu, dá sa to však kompenzovať zdvihnutím plexi do prvej polohy. | |
|
| |
vladom
| Predmet: Re: prilba St 9 apríl 2014 - 13:29 | |
| Co sa tyka predneho vetraku - celkovo na prilbach - tak to vacsinou nieje problem v prilbe ale v tom ze vacsina jazdi za plexi kde malo prudi vzduch.
Skus sa ked tak postavit do stupaciek aby si bol celou prilbou nad urovnou plexi a budu fungovat aj tie predne vetraky. | |
|
| |
zbindo
Počet príspevkov : 11 Mesto : Nitra
| Predmet: Re: prilba St 9 apríl 2014 - 13:33 | |
| Vlastne máš pravdu, ten predok mám stále schovaný pod úrovňou štítu, dík za radu. | |
|
| |
Tolan
| Predmet: Re: prilba St 9 apríl 2014 - 13:43 | |
| Porovnavat prilby za velkym stitom nie je uplne objektivne. Vtedy je dobra kazda prilba. Rozdiel nastane ked das stit dolu...vtedy citit kazdu zmenu v aerodynamike. | |
|
| |
Miklosxxx
Počet príspevkov : 38 Mesto : Dolný Kubín
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 21:18 | |
| Caute chlapi. Chcem sa trosku aj ja informovat ohladom prilieb lebo uz je najvacsi cas zasadnut na tatosa a poobzerat sa po lepsiej prilbe. Kupoval som pred par rokom u Zubora prilbicku lenze vtedy som ani netusil ze budem vlastnikom V stroma.Mal som ojazdenu XT 600 a prilbicka znacky Airoh za (120€)mi uplne vtedy postacovala. Lenze teraz zacinam uz citit ze to neni ono. Pri vecsej rychlosti zacina popiskovat uz aky taky vetrik a o zahmlievani ani nehovorim musim riadne pootvorit verandu aby sa nerosilo sklo.Neviem ci ja tak strasne funim alebo co. Preto by som sa chcel poradit co by bolo rozumne kupit za priatelnu cenu. Nerobym si velke naroky ked vidim vissie ze mate prilby za 300 400 a viac Ja by som mal predstavu nieco oklo 150 mozno max 200ecok uz toto je pre mna dost velka suma. Odklapacu nechcem aspon z tym nemam skusenosti mala by byt ticha a hlavne aby sa nerosila a mozno este ak by mala slnecnu clonu ale to neni az tak dolezite. Za rady vam dakujem. | |
|
| |
Tibi
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 22:19 | |
| No do 200€ to prilba je nic moc ale este otazocka offroad alebo integrala proti zahmlievaniu jednoznacne pinlock HJC TR-1 slnecna clona cena 140.-€ az 160.-€ + pinlock HJC FG-17 slnecna clona a pinlock cena 200.-€ az 240.-€ z HJC je toho váác
Naposledy upravil Tibi dňa Po 16 marec 2015 - 22:30, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
Miklosxxx
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 22:22 | |
| | |
|
| |
Tibi
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 22:38 | |
|
Naposledy upravil Tibi dňa Po 16 marec 2015 - 22:44, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
vladom
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 22:41 | |
| No ja som chcel jedine vyklapacku - hlavne kvoli okuliarom.
Po vcelku dobrych recenziach (co sa tyka pohodli, hluku ..) som zohnal NOLAN N90 - da sa dokupit aj pinlock - ja som ju kupil za cca 4000 CZK + pinlock tusim okolo 20 EUR. | |
|
| |
Miklosxxx
| Predmet: Re: prilba Po 16 marec 2015 - 22:56 | |
| Nechcem vyklapacku uz len skrz ze clovek hned zacne soplit ppri prefuknuti aspon ja.Skor sa priklanam k tej HJC fg17 | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: prilba Ut 17 marec 2015 - 18:50 | |
| Miklasxxx, ak máš na moto turistické plexi, teda to čo máš v profile, tak by nemal byť problém, že ta bude ofukovať. Ja si na stromčeku neviem predstaviť jazdiť s integrálou v lete som bol už pár krát aj s otvorenou prilbou s plexi a pohoda. Kolko ludí, tolko chutí. Určite ber helmu s clonou |
|
| |
rikardo-123
Počet príspevkov : 211 Mesto : Šoporňa
| Predmet: Re: prilba Ut 17 marec 2015 - 19:48 | |
| tiez som toho nazoru ze prilbu urcite z clonou ,to je nezaplatitelna vec a ja urcite vyklapacku.teda rovno uz preklapacku...po novon nuuurim po shark evoline 3... | |
|
| |
Zolike
Počet príspevkov : 1363 Mesto : Galanta, Slovakia
| Predmet: Re: prilba Ut 17 marec 2015 - 20:39 | |
| Za seba tiež možem napísat, že už si neviem predstavit jazdit na stromčeku s integrálou...Ako Pali píše, tiež jazdím cez leto s otvorenou vyklápačkou a slnečnou clonou a uplna pohoda...mám niečo cez 180cm a na origo štíte mám deflektor...a mám nolan-ku. | |
|
| |
Tibi
| Predmet: Re: prilba Ut 17 marec 2015 - 21:53 | |
| Chlapci mam zakaznika co ma Goldving zo zvysenym plexi kde pri 80km/h dokonca ani nezaprsi a on chodi s integralou sice Schubeerth S2 ale za tym plxi sa ani steblo nepohne a on si nevie predstavit otvorenu prilbu koli prievanu Ja na mojom bawe chodim s vyklopenou prilbou dost casto hlavne ked popijam pivko pocas jazdy samozrejme nealko | |
|
| |
pebro
Počet príspevkov : 15 Mesto : Hlohovec
| Predmet: Re: prilba Št 19 marec 2015 - 17:46 | |
| Miklosxxx prilbu Skorpion EXo 500 pouzivam uz 4 roky a za mna max spokojnost. Ma slnecny stit, dofukovanie licnic, pripravu na intercom, je aj dost ticha. Jedine co uz ako starsia prilba, sa mi docela dost zahmluje pri dlhsom dazdi. Ale to je zasa moja blbost, ze v nej nemam pin lock. Teraz chcem ist do nejakej enduro prilby, ktora ma navyse aj stit, co je vynikajuce proti ostremu rannemu slniecku, blatu, kamienkom atd. Stit mozes sundat a hned je z toho integralka. Ak by si mal zaujem aj o taku tak priblizne v tvojej cene je Airoh S5, Rocc 771, Richa RXA X-road. Do jednej z nich urcite pojdem, len musim vyskusat, ktora mi ako sadne na moj kokos Dost bolo o tom popisane aj na cendure. | |
|
| |
Miklosxxx
| Predmet: Re: prilba Št 19 marec 2015 - 23:26 | |
| Neviem si fakt predstavit ako by sa jazdilo v sklopke muchy atd. ina haved ale sto ludi sto chuti.. sprvoti som rozmyslal scorpio exo 500 ale HJC vyzera asi kvalitnejsia. Ten orig. stit neni veru bohvie co, pri mojej 186 vyske mi perie vsetko do oci samozrejme bez prilby.asi by to chcelo nadstavit vyssie mozno neskor. Jazdil som aj v enduro prilbe ale to isto by som nenasadil na hlavu uz skrz faciek co dava vietor ked ides za vecsim autom alebo kamiónom. Asi to strihnem na Bystricu ku Zuborovi a nieco vyskusame ked bude teplejsie, len na nete to vy vyzera ze ma iba dve znacky Airoh a Naxa | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: prilba | |
| |
|
| |
| prilba | |
|