| Chybové chlásenie CHEC | |
|
|
Autor | Správa |
---|
mi0
Počet príspevkov : 15 Mesto : Praha/Trenčín
| Predmet: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 11:07 | |
| Zdravím... pred pár dňami som kúpil malého VStroma (2004) a až doma som si všimol, že na displeji svieti nápis "CHEC". V manuály píšu toto: - citácia :
- Pokud se na displeji zobrazí nápis CHEC“ , zkontrolujte následující položky:
- Přesvědčte se, zda spínač pro vypnutí motoru je v poloze „C“ (zapnut). - Přesvědčte se, zda v převodovce je zařazen neutrál nebo zda boční (pohotovostní) stojánek je zcela zvednut. Pokud po této prohlídce je stále na displeji zobrazen nápis „CHEC“, zkontrolujte pojistku zapalování a připojení konektorů se svazky vodičů.
POZNÁMKA: Na teploměru chladicí kapaliny se zobrazuje “H”, jestliže se na displeji nápis “CHEC”. Okrem popísaného postupu som skúšal "hŕkať" káblami a konektormi, na ktoré som dočiahol no žiadna zmena - jediné, čo zaberie je silný úder do budíkov keď beží motor (prípadne sa to počas jazdy popraví samo od seba, ale len na chvíľu). Vie niekto, čo presne mám prestriekať kontoxom? Nejak sa mi nechce kvôli takej kravine komplet rozobrať moto a prekontrolovať všetky káble... Zatiaľ mám v pláne skúsiť rozobrať prednú masku s budíkmi, snáď to pôjde a aj pomôže... (pozn: v servisnom móde hlási všetko OK) | |
|
| |
bruno75
Počet príspevkov : 265 Mesto : Trnava, SK
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 12:12 | |
| Len taka mala poznamka. Nepise nahodou CHECK aj ked vypnes motor s tym cervenym tlacitkom na pravej strane riaditiek? Nieco sa mi mari ze aj vtedy to pise. Pripadne nemas zaradeny rychlostny stupen ked startujes motorku?
Ak nic ine nepomoze tak skus servisny mod (najdes o polozku vyssie prave v tejto "Technicka pomoc"). Ked nic ine aspon ti vypise co mas skontrolovat a snad budeme vediet ktorym smerom sa uberat.
B75 | |
|
| |
mi0
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 12:26 | |
| Píše to stále, či je ten červený prepínač zapnutý alebo vypnutý. Štartujem vždy na neutrály, skúšal som so stojanom aj bez... počas behu motora som skúšal všeliaké kúsky a jediné, čo občas zaberie (aspoň na chvíľu) je rana päsťou po palubovke.
Servisný mód píše, že je všetko OK (-C00), moto aj normálne funguje... len keď chcem zistiť, či mám už moto v prevádzkovej teplote, musím potrieskať po palubovke, nech ten CHEC(K) na chvíľu zmizne a vidím skutočnú teplotu. Čiže je to len taká nepríjemnosť ako vážny problém ale štve ma to (ani hodinky kvôli tomu hláseniu nevidím). | |
|
| |
mode
Počet príspevkov : 216 Mesto : Martin
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 12:37 | |
| skúšal si reštart prístrojovky? - je tam návod v príručke -aj keď to vyzerá skôr na nejaký blbý kontakt | |
|
| |
Slavo
Počet príspevkov : 3742 Mesto : Krupina/Čertovica
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 13:01 | |
| to som este nepocul mi0, asi fakt nieco blbne v tej pristrojovke | |
|
| |
bruno75
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 13:05 | |
| Pripadne odpoj na 10 minut baterku. Niekedy to pomoze s takymito bludivymi chybami. V kazdom pripade ak to reaguje na uder do pristrojovky tak hladaj chybu tam. Do budikov idu svorkovnice tak by som ti odporucal ked budes mat odpojenu baterku prestreknut kontakty na svorkovniciach aby bola istota, ze to nie je zaoxidovane. | |
|
| |
mi0
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 13:12 | |
| Asi tú opravu skombinujem s inštaláciou 12V zásuvky pre GPS.. nemáte tipy, kde by som zohnal nejaké prijateľné? | |
|
| |
bajker
Počet príspevkov : 436 Mesto : Bratislava
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 13:17 | |
| Ja len trocha mimo tejto temy. Ked vam po pade motorky zacne svietit ta cervena dioda v strede panela, tak vam nepojde nastartovat. Mne pomohlo vypnut kluc, pockat 3 sekundy a zapnut zapalovanie. Potom uz vsetko islo. Zisti som to na Sand Rally ked som zoparkrat polozil Stroma v tom piesku hore ritou. Je tam nejake cidlo aby hned vyplomotor ked padnes z motorky. | |
|
| |
bruno75
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC Ut 20 apríl 2010 - 13:18 | |
| Skus auto-suciastky. Myslim, ze par eciek kupis celkom v pohode takpovediac hocikde. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Chybové chlásenie CHEC | |
| |
|
| |
| Chybové chlásenie CHEC | |
|