Tu vam davam taky super okruh 1 cast pekne pojazdenie 2cast moznost pozavodenia (cesta zapojena do serie zavodov do vrchu) a 3 cast horsky prechod(Slovakia passo) cele to je Zilina-Bela-Lutise-Vychylovka-Oravska Lesna-Zazriva-Terchova-Zilina vo videach su prilozane mapky. Vsetko sa da zapnut na 1080p. full HD
Naposledy upravil bubak99 dňa St 19 máj 2010 - 8:43, celkom upravené 1 krát.
mode
Počet príspevkov : 216 Mesto : Martin
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 7:40
doporučujem to zobrať ešte z oravy na liptov (cez zuberec) - super úseky. kto ešte nebol má sa na čo tešiť. je tam aj výborný asfalt na "koleno" (nový úsek s novej bystrice do oravskej lesnej)
bruno75
Počet príspevkov : 265 Mesto : Trnava, SK
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 8:04
Mode...ten usek co spominas "na koleno" (Nova Bystrica - Oravska Lesna) je hned druhe video co dal bubak99. Samozrejme usek odporucam, je to krasny kus cesty v nadhernom prostredi. Ja tomu hovorim ze su to male alpy na slovensku :)
lubo
Počet príspevkov : 305 Mesto : Piešťany
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 8:58
Bubak je to super video, Vychylovka - Oravská Lesná - Zázrivá poznám je to nádhera. Or. Lesná - Zázrivá a späť chodím kamarátovi na chatu do Námestova na priehradu. :P
mode
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 9:02
Bruno doporučujem potiahnuť aj ten Zuberec smerom k L.Mare - bol si?
Tibi
Počet príspevkov : 267 Mesto : Žilina
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 9:07
Tych ciest je viac da sa ist zo zazrivej smerom na Dolny Kubin a potom prejazd na Kupele Lucky a odtial smerom okolo Lipt.mary na Lipt.Mikulas okolo zabavneho vodneho parku . Slovensko je tiez nadherne nielen Alpy
lubo
Počet príspevkov : 305 Mesto : Piešťany
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 10:42
100% s Tebou súhlasím. Ibaže to nevieme niekedy oceniť. :roll:
Lubenko
Počet príspevkov : 102 Mesto : Detva
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 11:41
bubak99: na kupele Lucky super prejazd len trochu horsi asfalt. vsetko co tu pises su super trasy. Mam ich prejdene a uplne suhlasim s tebou , ze na Slovensku je plno peknych tras....
Tibi
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 12:30
Chlapi to ze ten asfalt neni tak dobry nevadi mame na to motorky a neni tam vela aut a to je super. Aj tato cesta cez Skycov je super a aj dobre rozbita aj ked ju uz opravuju
A este sa mi paci cesta cez Velky Sturec, ale tam asfalt neni skoro vobec .To sa chystam natocit teraz ked bude suchsie potom to sem hodim.
Naposledy upravil bubak99 dňa St 19 máj 2010 - 12:32, celkom upravené 1 krát.
bruno75
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 12:31
:D vidim, ze som vykopal vojnovu sekeru Slovesko vs. Alpy. Slovensko je krasne a nikto kto ho ma pojazdene nepovie zrejme nic ine. To. ze som prirovnal Vychylovku k Alpam bolo pre to, ze je to krasny kus Slovenska a na nase pomery velmi kvalitna cesta (upravene okolie), kvalitny asfalt bez zaplatanych dier. Dufam, ze takych krasnych usekov s takym kvalitnym asfaltom bude cim dalej tym viacej. Bohuzial u nas sa aj v auguste este stale mozes stretnut s tym, ze menej frekventovane cesty su este plne strku zo zimneho posypu tiez striedanie kuskov, kde je natiahnuty novy asfalt s kuskami, kde je to totalne rozbite az je to nebezpecne (hlavne ked je to v zakrute). Prave s tymto sa este stale nevieme rovnocenne postavit napriklad tym Alpam.
Tibi
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 12:40
Bruno 75 ja Slovensko prirovnavam k malym Alpam , alebo extrem malemu Rumunsku uz davno. Take krasne zakutia su na Slovensku nespocetne mnozstvo i ked je pravda ze ten asfalt je biedny to je Slovensko a nasa realita a nie Alpy, ale ako som pisal uz hore je tam aspon malo aut a pre nase motorky to nieje problem. Kamarat chodieva ponukat polnohospodarske stroje ten mi poukazoval zas cesty co pouzivaju skor polnohospodari a to je tiez parada zas to prirovnam ku malemu Rumunsku pekne cesticky ale davat pozor na strk aj v auguste. Neni problem stretnut sa a pojazdit, ci uz stredne, alebo zapadne Slovensko vychodne este objavujem. A rad spoznam nove nepoznane cesty o ktorych viete vy a ja nie
Slavo
Počet príspevkov : 3742 Mesto : Krupina/Čertovica
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 18:13
bruno75 napísal:
:D vidim, ze som vykopal vojnovu sekeru Slovesko vs. Alpy.
Všade je krásne ale pre mňa je Slovensko naozaj srdcu veľmi blízke a už dávno som si uvedomil, že je toho ešte strašne veľa čo by som chcel vidieť a pod. na Slovensku.
Kvalita ciest ma nikdy nezaujímala a nebude zaujímať... Skôr inkvinujem k tým rozbitým.
Bubak, ako obvykle, skvelé videá a vďaka za tipy Plánujem cestu na cca týždeň po celom Slovensku ešte tento rok, toto tam zahrniem.
Howk
Slavo
Slavo
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 18:24
bubak99 napísal:
...Oravska Lesna-Zazriva
toto video presne vystihuje preco milujem motorku a co je pre mna krasny zazitok z jazdy, BUBAK, srdce mi place... Hned by som siel keby ten dazd nebol..
bruno75
Predmet: Re: super okruh St 19 máj 2010 - 20:15
Slavo....krasne si sa chytil na tu "vojnovu sekeru" SK vs. Alpy :D Ak si to vsimnes este raz tak je tam smajlik a beriem to s humorom.
To, ze som prirovnal spominane useky na Slovensku k Alpam vystihuje presne to, ze aj my tu pod nosom mame rovnako krasne hory s rovnakymi krasnymi cestami. Je to kompliment a nie podcenovanie naseho krasneho Slovenska.
Ano chodim sa obcas previest do Rakuska ale je to hlavne z dvoch dovodov: 1. Mam to blizsie ako ist napriklad na Oravu 2. Ked je potrebne presuvat sa po hlavnych tahoch tak Rakuski plechovkari su o poznanie ohladuplnejsi ako ty nasi (bohuzial je to tak)
Aj napriek tomu vacsinu mojich kilometrov som spravil a aj budem robit po Slovensku a prave vyhladavanim takychto ciest ako su hore vo videach. Rozbite cesty mi nevadia, skor naopak... ale zradne cesty ma vedia vylakat a to nemam rad. Vyssie spominane useky kde v polovice zakruty inak krasnej cesty je zrazu totalne ina kvalita cesty s kopcami strku su pre mna nocnou morou. Radsej nech je sotolina na celom useku ako take necakane prekvapenia s ktorymi sa tiez bohuzial vacsinou stretnem prave u nas doma.
Slavo
Predmet: Re: super okruh Št 20 máj 2010 - 4:51
Bruno, ja som nenarazal na teba, pisal som ze vsade je krasne. Preto rad jazdim po slovensku, po europe. Kiez by som si mohol dovolit ist jazdit do Afriky (moj sen) kam ma volaju priatelia jazdit... :pale:
Pockajte ako budete slintat ked tu dam videa z Wasterwaldu (D) kam ideme jazdit za 2 tyzdne... :P
Roman Jakub
Počet príspevkov : 128 Mesto : Beroun (Czech Republic)
Predmet: Re: super okruh Št 20 máj 2010 - 13:56
Tak já hlavní rozdíl na ježdění v Alpách, Čechách nebo na Slovensku vidím v tom, že než dojedu k tomu pěknému 30ti kilometrovému úseku (a to jsem možná ještě dost přidal ), najedu v Čechách a na Slovensku dalších sto km nezáživnou krajinou. Zatímco v Alpách je ten poměr obrácený. O kvalitě cest se asi nemá smysl bavit
mode
Predmet: Re: super okruh Št 20 máj 2010 - 16:54
Roman Jakub, neviem ako okolo Berouna ale tu v Turci takýto problém nemám. Ozaj a kolko km je z Berouna do Alp ?
michalm3
Počet príspevkov : 14 Mesto : Martin
Predmet: Re: super okruh Št 20 máj 2010 - 18:15
neda sa nesuhlasiť....Turiec je naozaj nadherny..a nielen Turiec,ale aj Orava,Kysuce,Spiš:-)...netvrdim že Slovensko je naj:-)) ale tvrdim,že aj tu sa najdu krasne useky ciest..ale hlavne tvrdim...nejde ani tak moc o to kde,ale o to s kým:-))
mode
Predmet: Re: super okruh Pi 21 máj 2010 - 7:30
michalm3 -
Roman Jakub
Počet príspevkov : 128 Mesto : Beroun (Czech Republic)
Predmet: Re: super okruh Ne 23 máj 2010 - 21:23
Do Alp to máme 300 km. My tu máme taky krásné cesty. I ve středočeském kraji. Beroun je přímo uprostřed báječné trasy kolem Berounky, ale těch krásných cest tu je prostě daleko méně. Schválně si na km spočítejte jaké okruhy můžete udělat ve Vašem okolí, aby to bylo opravdu pěkná cesta.
Za rok, za dva za tři, zjistíš, že pořád jezdíš po stejných cestách. Abychom pořád nejezdili to stejný, tak děláme výlety na zříceniny v pohraničí. Dneska jsme třeba jeli do Krušných hor, pojezdili i v Německu. Nebo na Šumavu, ale prostě si pro ty krásný cesty musíš dojet. Koukněte třeba do mapy na cestu Křivoklát, Beroun, Karlštejn, Černošice. Celé podél řeky Berounky. Má to asi 60km. A když tu budeš prvně, budeš nadšen. Dneska se tam rád svezu, ale je to pořád stejné.
mode
Predmet: Re: super okruh Po 24 máj 2010 - 8:01
Roman písal som to z pohľadu bežného povozenia. Viacdenné výlety je samozrejme niečo iné . (Žiaľ na tie mi chýba čas....)